#1 DUPLEX PENTHOUSE

tel aviv, israel

This  Duplex Penthouse apartment and its surrounding Roof terrace were completely renovated.The main challenge was to combine privacy between quiet parents and children areas and big spacious and modular  living spaces that would encourage get togethers and would play with the powerful middle eastern light.The whole house is very modular with sliding doors, a hidden bar in the book case, a folding, extending metal table, a Front entrance door opening in two different ways and so on, providing every space with several functions according to the time of the day or the occasion.The use of wood, concrete and black metal was chosen in order to create a contemporary yet warm space.The hanging metal stairs articulate all the space creating graphic linear shadows thanks to the strong and changing natural light and to the crossed metal strings.They are composed like a painting in the center of the space and allow views between all the open areas.The clients, a family with chidren, wanted a chic and playful place at the same time.As a result, the kids room was designed like a playground, integrating a desk, a blackboard, book shelves, beds, a wood cabin with laser cut maps on the wall, a dance bar, closets and so on in order to encourage creativity.They have their own wood and color house inside the family house.On the other hand, the parents have their master suite, with a completely different architectural language, separated from the rest of the duplex and that includes  a minimal and immaculate white walk-in closet, a fully beton covered bathroom and a master bedroom.The exterior was designed as the extension of the interior with a big wood pergola all over it and lots of plants, since in Tel aviv, the weather allows to use it more than 9-10 months a year.The wide wood pergola creates a frame to the skyline of Tel Aviv and the glass handrails integrate the view as part of the apartment .The idea is to erase boundaries. The inside becomes closer to the outside and the outside penetrates the inside space.Teak wood was used to create lines that never end, changing direction and going up and down to become benches, plant containers, an outdoor kitchen, a swing or a bar.

pictures by Oded Smadar


 

#2  renovation+extension of a hotel particulier

PARIS, FRANCE // IN COLLABORATION WITH BERNARD WAUTHIER-WURMSER           

pictures by Corentin Lespagnol and Gabrielle Toledano


 

#3 LIVING & WORKING - PARISIAN DUPLEX

paris, france

This Duplex apartment in Oberkampf neighbourhood in Paris was heavily remodelled and designed for a young family .The challenge which is a common area of research in today's cities whith the high prices of rents and long trips to work was to combine the place of work and the living place, the house per se. In this case, it was a psychoanalysis practice which obviously requires a physical and psychological separation from the house, and a strong privacy .The will was to create big open spaces while preserving private and enclosed spaces for quiet study and work. The materials were chosen simple and very light in order to create a receptacle for art and books.Also, another concept was to integrate in the design a lot of modular elements in order to reduce the budgets.

Project team: Gabrielle Toledano & Raphaelle Elalouf


 

#4   flying box penthouse  

tel aviv, israel

This Penthouse is located in a new set of buildings in south Tel Aviv freshly delivered by Pivko Architects.The idea was to keep as empty and clean as possible this beautiful rough volume that males you think of a boat with its huge windows overlooking Tel Aviv. The concept was to insert clean minimal volumes, visually detached from the facades and leave the rest of the space as open as possible. All the private program was fit upstairs leaving the ground floor for "public" or social areas. The space is composed of 3 heavy wooden boxes separated by light perforated metal bridges and stairs.These bridges are also used for the lighting. Upstairs, the boxes enclose the program and downstairs they define spaces such as the kitchen, an office, under a low ceiling, creating a strong contrast with the high ceiling living room. It is about gravity, full and empty, vacuous and solid. 


 

#5 house 3x5

Neuilly-sur-Seine, France

In this three stories 50m2 Brick townhouse from the 19th century, the reflexion was on density. It was about fitting it all in while trying to keep some comfortable and modular/evolving spaces.


 

#6  Penthouse h

Tel aviv, israel

This Apartment is the duplex penthouse of a totally new building. The 180 degrees view on Tel Aviv's skyline and sea plays the main part here and everything is designed around that. The pure and continuous lines as well as the continuity of materials aim at erasing the boundaries between inside and outside in a city where both are so connected. 


 

#7 kids' house in the house

tel aviv, israel


 

#8 Duplex House & Studio

paris, france // in collaboration with Bernard WAUTHIER-WURMSER

This Duplex was a part of a whole house. It was detached and thought as a Duplex Unit.The 1st Floor was demolished and 3 small floor plates were built in order to create a path, a ‘’promenade architecturale ».The main Idea was to separate completely a work space, an architecture Studio and the more intimate spaces such as the room , closet and bathroom while keeping a complete open space, a Loft.The Garden also took a central part in the conception.The idea was to get to the room after feeling like a long walk towards more and more levels of intimacy, each one being materialized by one or a few a steps higher.The stairs climb along the big bookcase that gives a rythm to the entireloft, by enhancing its lengh.It start with a kitchen then becomes a bookcase and then transforms into closets in the corridor leading to the stone, glass and metal studio in the middle of the garden.The steps climb in front of the double window, framing the garden outside, and towards the roof terrace before going back towards the entrance again but on the higher level, to the bedroom platform and then in the end to the bathroom.The path is as long as can be and it plays with void and solid , passing through the aerial walkway.


 

#9  modular corten apartment

PARIS, FRANCE // in collaboration with l'atelier senzu


 

 

#10  student housing building

paris, france// IN COLLABORATION WITH ABFD architects

This project consists of the complete rehabilitation of a Parisian building in the neighborhood of Pigalle. The idea was to transform all the existing apartments into student housing, also creating some interactive and shared  hangout space on the ground floor.


 

#11  the box-bauhaus apartment

tel aviv, israel 


 

#12  frozen yogurt

bali, indonesia



 

#13  triplex apartment

paris, france // IN COLLABORATION WITH César silva urdaneta